TV show : Tangkap muat


Tak pernah tengok this show tapi since lepak kat rumah semalam and konon-konon nak pergi DaVinci exhibition during the noon tapi tak jadi sebab Ika rushing nak buat presentation board untuk submit, then layan jela astro.

This Tangkap Muat is a makeover show of a PERSON who seems to be outdated/personality disorder and need a perk of their life. Usually friends/family who cannot stand their sense of style anymore and donate(kejam aku) them to Tangkap Muat crew to make some renovation.

The victim/lucky guy is it of the day is Kamal.

He is a biochem-geek-silent in suffer-inconfident-has BUT a high flyers-nice guy type also

He wrote all over the place of his aim-4.00 GPA in front of his book, inside the cupboard.Wooww thats a little something. I never done that during my uni years obviously.

Ok so this crew-Rizalman and Zulfadzli pergi la rumah sewa si Kamal ni untuk geledah almari dia..Member dia yang calon kan ni memang kutuk habisan ah. Baju kat rumah 1 je.baju kuning tuu.Then gi kuliah pkai baju sponsor hari kebangsaan, hari sukan etc. Beg gi kuliah pun beg sekolah budak darjah 3. Suka tersengih, kalo orang tegur ape-ape pun..sengihh je.memang pendiam abis ah. Cea aku buat skrip sebijik member dia cakap.

Then si Rizalman siap pkai rubber gloves geledah almari dia. Dah macam Room Raiders je. Sib baik xbawak  thong, uv light scan semua..

Tapi seriously kesian la tengok Kamal ni.Comel tapi xpandai bergaya sangat. Setuju si Rizalman n Zul cakap..pelajaran 4 flat, penampilan pun kena tnjukkan gaya 4 flat gak la..baru seiring. Kamal pergi shopping dengan Rizalman pakai oversize t-shirt, seluar hitam besar and senteng(rizalman ckp kamal pakai seluar bapak dia) siot sajor.and pakai selipar getah/plastik yang selalu gi toilet tu…OMG kalo ade fashion police, si Kamal ni dah kena arrested and masuk cell 50 tahun, boleh keluar kalau dah berpakaian baik. Kejam ..

Xsempat snap pics before transformation tp ade after the makeoverr

u would never imagine his look before

cute kan

Ok Rizalman n Zul berjaya la makeover dia inih walaupun pedasss je kritikan.

Aku rasa produser nak rancangan ni laserr and straight to the point la. Xda maknanya nk positive kritikan..katanya.

Cannot go bila Zul cakap haa…aku nk kasi dia pakai baju ni..nampak macam orang kaya sikit. Ade keee..Ikut kemampuan la kott. Tangkap Muat maybe bagi si kamal tu at least 2 set je baju kott.Lepas tu dia kena guna duit sendiri gak. Mana tau kamal orang susah, mana kita tau kan. Ramai ape orang tak mampu beli jeans.

Aku rasa rancangan ini boleh lebih menarik lagi..

10 responses to this post.

  1. Posted by ejan on December 8, 2009 at 8:03 am

    ak pon tgk cite nih.memang lain gler siot kamal nih.before and after.cute gler ah die nih sebenarnye.tp xsangke ade gk org yg asyk pakai baju same jer.i mean cm kamal baju kuning kesayangan die

    Reply

  2. Posted by nughol on December 8, 2009 at 8:10 am

    haha
    cute kan…
    ala maybe dia susah kot..
    kesian dia tp bgus la..ade pngalaman cmni leh la dia style diri sndri.

    Reply

  3. Posted by tawakal on December 29, 2009 at 7:09 am

    aku bru tgk td..kesian bdk tuh..haha..tgelak jgk aku tgk bdk tu..ada ke patot si fashion design tu ckp kamal ni xda roh,,cuma tggl bdn je..mmg strait abis

    Reply

  4. ya ampun~~ br engok cite nih semalam..a da ulangan~ hehehehe
    sungguh tidak dapat diterima! hehe

    Reply

  5. Posted by nik on May 4, 2010 at 4:17 am

    camne nk msk nie eh

    Reply

  6. Posted by anep on August 18, 2010 at 7:22 pm

    kawan maktab aku
    haha

    Reply

  7. Posted by syue on December 2, 2010 at 4:35 am

    die cute!!!

    Reply

  8. Posted by syazlina on December 14, 2010 at 4:21 pm

    wow..my ex-student…thanx to all…hopefully dia ok sket…he is soooo…silent
    kamal:keep it up

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: