Pameran Pengantin Alamanda


Last Saturday I went to Alamanda with

Me and Shikin

Actually inshaAllah we are goin to be….b2b(bride to be)…ade lagi sorang my fren tp kena rahasia dulu..

Purposely to look and see the deal at the wedding exhibits..Ermm so-so la coz not so many booth there..Alas, Alamanda concourse area kecik je..But I roughly got the idea of the budgeting and some company yang okay…Actually i think its important to survey the boutique/wed planner near your place of stay dulu..best price and they dont charge transportation..Untuk aku di semenyih ni cam xperlu la nak ambik orang S.Alam/Rawang tp if price ok xpe la kot..

Ermmm this wedding planner- de-shasz ada good deal..Pelamin like what I want, baju sanding both w-m+ accesories, walkway, arch, makeup RM2.3k..Im not sure of the walkway n arch price but based on my early budget pun dah RM2k. Tengoklah kan..Lagi Kimie Kajang macam affordable jugak..Oh from de shasz, sorang MUA ni so nice her mekap n harga sangat kelas . feena nama dia…Nanti nak kena survey Kak Aida Nilai jugak sbb makeup dia pun cunnss..I love stalking other pics..

off white+fuschia...color match yg dlm in consideration juge

Dah ambil contact number Kak Aida tu…sweet je warna n design n makeup. Aina(pengantin ni) engaged je but look like wedding kan(for me)

Ok back to Alamanda exhibit…em got this 1 package RM25k for all..no worries..buat dekat some bungalow near Shah Alam..ade Avicenna photog, some Balinese woody pelamin(xsuke kot)

Shikin thinking of doing the reception at hotel..I email her some wedding hotel quotation..Since she combined the event with the pihak lelaki then ok la if nak grand…Tp kalau concern mahal sangat I suggest buat kat Dewan Putrajaya je coz lawa juge…diorang pun buat all-in packages

Then after pusing2..then si Shikin nak tgok Niyang Rapik..soo not her..dulu anti-Malay movie..Haha. Emmm cite ni biasa je..Tak tengok pun xpe kot..Awal Ashaari= Ryan Seacrest Malaysia..haha

After solat n stuff, pulang….oh i bought Ratu Sehari punya mags..Taktau la ape motif nak beli…..

Xjadi sleepover rumah Zue coz Abg Yoi datang rumah..

ps : I shud immediately buat wedding blog…Arghh dont mix up with wordpress kot..

pps: Dapat quotation untuk booth Guestbook…RM800..Gulp gulp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: