Alejandro


Now obsessed with Gaga Alejandro..its such a sooth tunes dont ya think?

Last night went to Arwah PakLong’s tahlil. Firstly macam malas nak pergi ok. Ntahla hormon malas tu suke datang tiba-tiba since my girl couz are not attending. But then i had the urge to go.

Like..kenapalah nak malas-malas sangat pergi tahlil. Kan dapat pahala bersedekah bacaan yassin pada si-mati. Plus, its been 6 month since my dear mom passed away. 29/6/2010 is the exact 6 month. Time flies so fast. So sedekahkan bacaan utk arwah mak juga plus kakak linda, arwah atuk, tokyah,opah dan semua yang dah pergi.. Al-fatihah.

This Thursday Ayah cakap kena pergi Pejabat Keadilan untuk received Rm1.5k courtesy of Keadilan caw.Semenyih sebab dapat khairat kematian untuk arwah Mak. Last 6 month dah dapat 1k. For those yang ada parents/grandparents umur over 60, sila lah daftar Skim Mesra Usia Emas untuk dapatkan khairat kematian. Yelah untuk cover kenduri tahlil whatnots. lagipun mmg Kerajaan Negeri sedekah. Untuk rakyat Selangor sahaja. Ada lah terms and condition dia. Boleh refer website kerajaan negeri di sini. Banyak lagi Program MES(Merakyatkan Ekonomi Selangor) bawah pimpinan Keadilan Selangor untuk check it out. its better than nothing kan. At least diorang fikirkan kebajikan rakyat. Those yang masuk uni, baru dapat baby, bil air free for the first 20m semua untuk rakyat Selangor sahaja ye. Im a Pahangians..wah ade ke term tu..so tak layak any la..Lagipun dah nak dok Johor pula nanti..:). Oh btw, im not a Keadilan member or speaker ke just informing beneficial things. Dah daftar SPR tapi tak mengundi lg.Teruk kan. (Last time tgh study kat JB. Nak mengundi kena balik Semenyih so malas)

Ahad ni nak pergi Hi-Tea kat Marriot untuk celebrate birthday June babies.Baby la sangat padahal org2 tua. Alang, Ayah, Abg Pai n Ashraf. Im joining Alang’s family celebration sebenarnya sebab haritu birthday ayah tak proper punya celebration. Pergi Bangi Village Steamboat Sec.7 lepas Maghrib. Ayah ingat makan kejap and biasa2 je, dia dah risau-risau nak kena tutup pintu masjid. So macam rushing2 la. Then ayah gi balik pegi masjid dulu.Kitorang pulak yang seronok2 makan lama2. Soo tak sesuai.

Oh macam malas nak cerita lagi..nak tayang future home, insyaAllah. haritu pergi cuci rumah kat Kempas. Ini quaters kakitangan TNB JB. Dok sini je dulu lah.Ok je tempat ni. Saya suka.

living room

kitchen

Bedroom 1.Bedroom semua ada wardrobe.Penat basuh toilet ituu

The best thing is that sewa murah. Like rm80 je kot sebulan. Plus maintainace free for leakage ke, toilet tersumbat,electrical problems etc. Boleh saving bayak untuk OUR future home.

The tak best thing is..layout rumah ni exactly sama dengan rumah my cousin jaja kat Pantai Dalam so macam eh boring lah nanti placement furniture semua mesti sama.More or less la.

Dekat area tu ada banyak kemudahan like convenient store, dewan, food court..dah macam feeling asrama pulak.

K lah nanti nak update tempat Steamboat Buffet.

Salam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: