Archive for September, 2010

Eid Mubarak 1431H and the story behind it.

Hi abandoned blog, I come to visit you finally.

So its been 3 raya’s since i started this blog. Im gonna post some of my raya moments. Considering my dear mom’s passed away, i guess all of my siblings trying to make my ayah happy and not to think about it too much. I visited kubur mak 2 days before raya, it was my personal favourite time. Just me and mak. I glad i did, because who knows something terribly bad happen to me the next day/the day before raya. Will go to that later ok. Now, the pixxies

the full clan, except for Abg Yoi's second wife.

siblings and ayah

Abg Din's family

kak Nina's family

Open house kecil2an among relatives

raya at nuqman's coolest place

Raya at rumah salina

all the convoyers, minus 2 or 3 kot.

At ain's place


My makeup regime

This morning im breaking my normalroutine………..

in Makeup.

I use different cleanser, foundation, compact and blusher..and i look totally adorable–to me.

I placed my makeup bags inside my car for the reason that im so expert in makeup while driving to work. Apart from saying that im always late to work, thats why lah i kena makeup inside car.

My previous regime is this simple-

1. Wash with Avon cleanser

2. Use Mustika ratu sari jeruk nipis toner (this one works for me like wonder!)

3. Apply my fav cream-Safi green top tube (before this Im so hitam, this product gives me good complexion and pimple-free)

4. Elianto Foundation. Recently bought this because on sale. But im not 100% in love with it.

5. ZA 2 way cake.

6. In2it/silkygirl blusher in nectar blush.

The rest is the same. To me, this 6 steps is the most important thing to make sure u have covered, flawless makeup.

Ok so my regime today changed for the 1, 4,5 and 6th step.

1. Im using all-natural cleanser that my kakak are selling. It is called 99 Face made from 99 herbs from 99 island in Langkawi. Details here. It makes your skin supple n clean and pimple free.

4. I looked back inside my bag n found my SilkyGirl Skin perfect foundation in Tan that i love so much before

5. I found my old mini compact powder Maybelline n tried it

6. Last night i bought this generic brand All About Eyes blusher in blush at Tesco, its duo colour and i love the combination finish on my cheek so much.

And i love this look wayy better than my previous regime. Gonna use this sequence for upcoming raya and risik. Wee..best pulak to hear ada org datang risik. Macam laku sgt. hehe. What lah…

Happy 28th Ramadhan

ps: InshaAllah tomorow going to kubur to visit arwah mak. I miss you..

Today..

25th day of Ramadhan..

How do you actually feel..

I start my day with waking up late, unable to perform my sahur. Pity ayah who’d wanted to go to the mosque for qiamulalil session.His alarm clock does not work. I did woke up at 430am but sleep back somehow. Bad me.

After subuh, I took my late mom’s favorite Koran, read Surah Al-Hud (yes its 25th day of Ramadhan and im wayy behind) , then after the 1st page, i felt a perfect calm + im starting to cry out of nowhere. I cried and cant continue with the reading.. When I cried, I think of my mom. Then i feel that i miss her sooooooo much. And i never went to her grave since ramadhan. I intent to go on the 29th ramadhan. Saying goodbye to her after been released for the ramadhan,inshaAllah.

What i miss about my mom the most : HER PRAYER to me.

I once read from my Paklong’s FB page.

Apabila matinya seorang Ibu, maka hidup anaknya kekurangan sesuatu iaitu doa seorang ibu

This one i took from here

** Setitik air mata ibu jatuh, 10 kebajikan anak hilang so ibu2 jangan jatuh air mata ye and anak jangan bagi ibu jatuh air mata. Menangis kerana anak berjaya dan bukan sedih kerana angkara anak

***Ada 3 mata yang tak dijilat api neraka
Ø Melihat kaabah sehingga menitis air mata
Ø Membaca quran sehingga menitis air mata
Ø Memandang wajah ibu yg sedar tidur / sedar hingga berlinang air mata

***3 orang yg kita kena tengok dan selalu pandang dalam hidup, tengok masa tidur!
Ø
Anak
Ø
Ibu
Ø
Suami

Orang yang selalu menatap and memandang ibunya takkan menangis di hari kematian ibunya… kira tak menangis teruk laa..Bagi siapa yg masih ada ibu, pandang laa selalu

*** Barang siapa yang tidak mendoakan ibu selepas sembahyang buat ibu yang sudah meninggal maka dikira dia anak derhaka walaupun pada waktu ibunya hidup dia tak pernah menderhaka. Maksudnya jika ibu masih hidup atau telah tiada, selepas setiap solat kita mesti doakannya!

**Bila nak berbelanja @ shopping always spare duit untuk sedekah kerana dalam duit kita tu ada hak org susah. Jadi bila orang buta datang masa makan, bagi laa duit sebab kita nak cari org susah untuk sedekah dah amat susah masa sekrg and takde masa jadi Allah hantarkan org2 susah ini untuk kita dapatkan pahala!

*** Jika mak kita sudah meninggal dan semasa hayatnya kita ada peruntukkan wang untuk dia, bila mak kita dah takde teruskan memberi peruntukkan tu sebagai sedekah. Jangan kurangkan peruntukkan!! “Ya Allah, aku sedekahkan bagi pihak ibuku, semoga pahala sedekah ni sampai kepada ibuku”. Itu yang yang buat ibu kita bahagia di sana.

Doa orang yang masih hidup makbul untuk orang yang hidup dan mati. Jadi doakan ibu kita telah tiada!

*** Allah panjangkan usia ibu dan bapa supaya dia sakit dan nyanyuk untuk beri syurga pada anak anaknya. Jagalah mereka dengan baik insyallah, syurga balasanya. Jadi kalau tahu ibu/bapa sakit, berebutlah menjaga ibu/bapa kita. Besar sangat pahalanya.

Allah kalau boleh taknak kita masuk neraka jadi Allah takkan matikan seseorang dalam keadaan kotor dan berdosa jadi dia bagi kita sakit/malu/miskin untuk membersihkan kita sebelum dia mengambil kita

Luahkan kepada ibu / bapa yang telah tiada kerana mereka mendengar dan mereka boleh mendoakan kita dari sana

This one macam ada relate dgn what has happened before into my life :

Antara penyakit saka adalah breast cancer, cancer rahim and cancer tulang.

3 penyakit yang tiada ubat yang penyakitnya adalah datang dari syaitan adalah cancer, aids and leukemia. Kalau dapat ni pi laa perawatan cara islam jugak.

Kalau ibu kita sakit cancer dan dia tak mampu berzikir, kita tolong zikirkan

Kalau ada penyakit was was, bacalah surah al-ikhlas.. “Qulhuwallahuahad…” 1000x sehari

“Doa orang tua untuk anak seperti doa para Nabi untuk umatnya”.

ps: Kt FB, ada perbincangan ttg harini yang redup, mendung, tenang…Mungkinkan LailatulQadar malam ini? MashaAllah.