fattabiouni


Fattabiouni is in Arabic means FOLLOW ME. Its an effort and guidance in forms of video cast to spread and worship the Sunnah of Rasulullah .صلى الله عليه وسلم

Unintentionally i watched this during middle Ramadhan. Usually from work i went straight to masjeed for iftar but comes middle Ramadhan i wanted to go home and freshen up first because i noticed im kinda tak selesa during tarawikh. Ye lah..tak mandi kot.hehe. #teruk. Where comes the khusyu’.

So after siap-siap got few more minutes before iftar, i switched on the telly to tengok some programme. I tune to 114 Alhijrah sebab nak avoid benda lagha during ramadhan..hehe. So this programme is ‘Suara Hati & Azan Maghrib’. Sort of soul feeder before the adzan. Its soo good. Its fun to look at. Its enliven the sunnah and proves that sunnah never wears out of era. Totally practical. And how shameful of us yang tak ikut sunnah. Padahal all the simple things we do in daily life. Ok sekarang niatlah follow sunnah, you get rewarded as quoted in this verse in Surah Al-Imraan Ayah 31

Say, [O Muhammad], “If you should love Allah , then follow me, [so] Allah will love you and forgive you your sins. And Allah is Forgiving and Merciful.”

Plus music background sgtlah membantu.. Macam lagu Lau Kanna Bainana. Meruntun jiwa.

Some of the sunnah sempat tengok di Tv Alhijrah

1. Starts doing something with Bismillah

2. Ablution & mandi Junub

3. Masjid-Adab2 ke masjid serta doa

4. Treat children with love

5. Jumuah-the adab

6. Smile

7. Starts doing a thing with right side

8. Musafir-the guide

9. Sports and be active as part of sunnah

10. Pasar/ Souq. -The guide.

If i have extra time inshaAllah gonna do some important points of each subject. Because tak ada video yang subtitle Malay or English lagi on the net. Hopefully Tv Alhijrah boleh load balik past episodes. Presenter of this programme Mohammed Alsaggaf got some attractive value of tone and personality and senyumm je. Sejuk mata dan hati menengoknya. I learnt a lot from this. MashaAllah.

The pic file from fattabbiouni FB

Youtube channel of fattabiouni. Its in Arabic, somehow. I wish i could pick up Arabic fast. Oh plus i like their color scheme.

ps: Day 2 of Puasa Enam. Im still coughing and phlegm banyak.InshaAllah my ‘Raya’ on 16th!! Malaysian Day. Gonna cook some specialty..hehe.

Some excerpt from Fattabiouni Malaysia

Nabi صلى الله عليه وسلم bersabda: “Islam itu pada awal kedatangannya sebagai satu agama yang asing dan Ia akan kembali menjadi asing. Maka, beruntunglah bagi mereka yang asing.

Rasulullah صلى الله عليه وسلم ditanya: “Siapakah yang dimaksudkan dengan mereka yang asing itu wahai Rasulullah?” Rasulullah صلى الله عليه وسلم menjawab: “Mereka itu ialah orang-orang yang menghidupkan sunnahku dan mengajarkannya kepada manusia.”

~ Dengan mengamalkan Sunnah Al-Habib صلى الله عليه وسلم, kita akan memperolehi kasih sayang Allah dan itu merupakan matlamat yang paling tinggi.

– Apa yang menarik ialah sunnah Al-Habib صلى الله عليه وسلم itu mencakupi semua aspek kehidupan: Ibadah, pergaulan dan aktiviti harian. Sunnah ini sangat mudah untuk dilakukan, bahkan barangkali seseorang itu sudah pun mengamalkannya namun dia tidak mengetahui perkara tersebut ialah sunnah. Sekiranya dia berniat apa yang diamalkannya itu sebagai sunnah pasti dia akan mendapat pahala yang sangat besar.

– Untuk mengetahui lebih lanjut lagi tentang sunnah Al-Habib صلى الله عليه وسلم, anda boleh menonton rancangan ‘Fattabiouni’ pada setiap hari sepanjang Ramadhan ini menerusi saluran TV al-Hijrah.

14 responses to this post.

  1. Assalamualaikum, Just want to share that the videos at Fattabiouni’s youtube channel now have English subtitles. You can watch them when you on the caption or also known as ‘cc’. Sharing is caring.

    Reply

    • Posted by nughol on October 19, 2011 at 7:36 am

      Waalaikumussalam….

      Yes i just know that recently…Thanks for the sharing :)) I just wish they have Malay subtitles as well🙂 Jazakallah khair

      Reply

  2. salam..mohon share gambar ni…terima kasih

    Reply

  3. maaf, ade tengok fattabiouni 1hb lepas tak? ade cite dan analogi tentang aulawiyat penyelesaian masalah (lebih kuang gitu)..

    arghh frustrating, xtahu tajuk dan xjumpa video sampai sekarang.

    Reply

  4. assalamualaikum..

    ade sape2 tau tak..program fattabiouni ni die gne theme song ape ye..best r..tsentuh hati bila mdengarnya..A.S.AP.

    Reply

  5. Posted by Hamba Allah on January 19, 2012 at 11:15 am

    Assalamualaikum,

    The song is by Sami yusuf – AlMuallim

    Reply

  6. Posted by FISABILILLAH on October 6, 2013 at 5:37 am

    salam, theme song fattabiouni 2013 ni apa ye? best sgt.. harap2 ada yg tahu.. ASAP🙂

    Reply

  7. Posted by pitsa on October 6, 2013 at 7:08 am

    salam,
    ada lagu baru untuk opening song fattabiouni..apa nama lagu tu
    ye?

    Reply

  8. Posted by Hashim bin Idris on October 21, 2013 at 8:00 pm

    Khaatamarrisalah

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: