Of..Bid’ah


Bid’ah kamu cakap? Then yang tnya2 soalan agama kt radio IKIM, kat facebook, twitter tu bukan ke bid’ah juga kah.
Rasulullah s.a.w takbuat pun dulu..Well..perkara mendatang kebaikan diharuskan..Pastikan itu bid’ah hasanah/dhalallah. – some of thing from Sheikh Nuruddin Al Banjari pagi tadi..

Orang sibuk tanya tentang Maulidur Rasul itu bid’ah atau tidak..I’d like to use KeretaMayat word : ” Dah berbuih-buih mulut ustaz terangkan tapi tak faham jugak korang ni”

Ok back to own self…..

Saya suka pemikiran Dr. Maza dalam membahas sesuatu persoalan agama. Dia tak emosi. Juga ulama Indonesia yang radio IKIM selalu jemput..

Saya juga suka Wardina dalam menzahirkan Islam dalam kehidupan seharian.

Saya suka Ustaz Haron Din dalam keluasan ilmunya.

Good reads : http://keretamayat.blogspot.com/2011/10/bidaah-hasanah-atau.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: