Archive for the ‘interest’ Category

A good link is….a treasure to me

Reminder for me to read this whenever im free..

Nurturing the leader within your child: what every parent needs to know  By Tim Elmore

Advertisements

Only ONE ingredient to make an ice cream

BANANA..(if u fond of banana flavor..i know i do)

Hehehe i stumble upon a link about healthy snack…Dia cakap buat frozen banana..or even better boleh buat ice cream.. tak try lagi.. Ada 2 ways

1. Peel a banana, masuk dalam bekas and freeze them.. then makan macam aiskrim. *If rajin cucuk batang aiskrim and dipped in chocolate molten. Salut pula nuts/almond..walaweh..

2. Peel bananas, cut them into pieces..freeze for 1-2 hour..blend sampai hancur..it will turns out to be ice creamy texture..i rasa cam xcaya..Cubalah.. Ni ada step to step guide with picture…

One ingredient ice cream.. Tapi dia tipu jugak la dia tambah peanut butter masa blend..hehe..still easy peasy. You can mix it with aaanyy thing you care to mix it with..

Pic source

Jom i wanna try this too!

I love this how-to guide

Masjid hopping

I was thinking to buat another masjid hopping..sebab ada cuti this week sampai selasa kan..Ayah pun takda kat rumah dia pergi jalan2 Brunei.

The plan :

Subuh at Masjid Negara sampai 8 am (lepas subuh mungkin masjid ada ceramah, if not, boleh baca quran)

8-9 am Breakfast nearby

10am  Pergi Islamic Art Museum

12am  Pergi Putrajaya- Masjid Putra to solat Zuhur

2-4pm Pergi alamanda to lunch/whatnots

4.40pm Masjid Besi to Asar

5.30pm Tea time and balik

ps : Tak sure nak pergi bila sebab maybe ada bridal shower within 4-7th February.I may slot in any date yg free. I found a cute minnie mouse ribbon headband..cant wait to wore those during the party…

dark brown and dusty green

If the menjahit spirit comes……grab it! It might flew away very soon.

Its actually a note to self. Ada kenduri and i feel the rush to modify my baju here and there..

Recently i bought tudung brown leopard print with awning dusty green..Then it made me think, i got dark brown kaftan..all i need is a dusty green kain/palazzo pant to go with the tudung. (Sebenarnya nak sangat pakai tudung itu)…So now i need to sew a green skirt! I was thinking about the material..Chiffon or cotton or jersey or satin.

this combo not bad eyh

I loooove this styling

from buttonybuttons

Intended to do like this! This buttonmybuttons always ignite my semangat to jahit! simple, pastelly look. wo wo, plus nak beli pump shoes ala2 oxford.

What i read

Im not a book/newspaper person. I had mentioned that earlier. (need to read news more). I prefer online sources. (thats why gotta get myself a tablet, no?)

But here i list down the sites i went to which i find very interesting for the past 2-3 years being active in interweb and check on ’em almost in a daily basis

1. Cursing Malay

2. Kereta Mayat

3. Ah Yap

4. Obefiend- FOA or Blogserius

They had given me different perspectives of certain issue. Mostly current issue in Malaysia.

ps: just got back from PAC at Intim, very interesting i must say.I’ll give full review on that later.

Selamat hari Raya Aidiladha. Dont forget of the bountiful blessing of 1st 10 days of Dzulhijjah.. Jom grab together.

fattabiouni

Fattabiouni is in Arabic means FOLLOW ME. Its an effort and guidance in forms of video cast to spread and worship the Sunnah of Rasulullah .صلى الله عليه وسلم

Unintentionally i watched this during middle Ramadhan. Usually from work i went straight to masjeed for iftar but comes middle Ramadhan i wanted to go home and freshen up first because i noticed im kinda tak selesa during tarawikh. Ye lah..tak mandi kot.hehe. #teruk. Where comes the khusyu’.

So after siap-siap got few more minutes before iftar, i switched on the telly to tengok some programme. I tune to 114 Alhijrah sebab nak avoid benda lagha during ramadhan..hehe. So this programme is ‘Suara Hati & Azan Maghrib’. Sort of soul feeder before the adzan. Its soo good. Its fun to look at. Its enliven the sunnah and proves that sunnah never wears out of era. Totally practical. And how shameful of us yang tak ikut sunnah. Padahal all the simple things we do in daily life. Ok sekarang niatlah follow sunnah, you get rewarded as quoted in this verse in Surah Al-Imraan Ayah 31

Say, [O Muhammad], “If you should love Allah , then follow me, [so] Allah will love you and forgive you your sins. And Allah is Forgiving and Merciful.”

Plus music background sgtlah membantu.. Macam lagu Lau Kanna Bainana. Meruntun jiwa.

Some of the sunnah sempat tengok di Tv Alhijrah

1. Starts doing something with Bismillah

2. Ablution & mandi Junub

3. Masjid-Adab2 ke masjid serta doa

4. Treat children with love

5. Jumuah-the adab

6. Smile

7. Starts doing a thing with right side

8. Musafir-the guide

9. Sports and be active as part of sunnah

10. Pasar/ Souq. -The guide.

If i have extra time inshaAllah gonna do some important points of each subject. Because tak ada video yang subtitle Malay or English lagi on the net. Hopefully Tv Alhijrah boleh load balik past episodes. Presenter of this programme Mohammed Alsaggaf got some attractive value of tone and personality and senyumm je. Sejuk mata dan hati menengoknya. I learnt a lot from this. MashaAllah.

The pic file from fattabbiouni FB

Youtube channel of fattabiouni. Its in Arabic, somehow. I wish i could pick up Arabic fast. Oh plus i like their color scheme.

ps: Day 2 of Puasa Enam. Im still coughing and phlegm banyak.InshaAllah my ‘Raya’ on 16th!! Malaysian Day. Gonna cook some specialty..hehe.

Some excerpt from Fattabiouni Malaysia

Nabi صلى الله عليه وسلم bersabda: “Islam itu pada awal kedatangannya sebagai satu agama yang asing dan Ia akan kembali menjadi asing. Maka, beruntunglah bagi mereka yang asing.

Rasulullah صلى الله عليه وسلم ditanya: “Siapakah yang dimaksudkan dengan mereka yang asing itu wahai Rasulullah?” Rasulullah صلى الله عليه وسلم menjawab: “Mereka itu ialah orang-orang yang menghidupkan sunnahku dan mengajarkannya kepada manusia.”

~ Dengan mengamalkan Sunnah Al-Habib صلى الله عليه وسلم, kita akan memperolehi kasih sayang Allah dan itu merupakan matlamat yang paling tinggi.

– Apa yang menarik ialah sunnah Al-Habib صلى الله عليه وسلم itu mencakupi semua aspek kehidupan: Ibadah, pergaulan dan aktiviti harian. Sunnah ini sangat mudah untuk dilakukan, bahkan barangkali seseorang itu sudah pun mengamalkannya namun dia tidak mengetahui perkara tersebut ialah sunnah. Sekiranya dia berniat apa yang diamalkannya itu sebagai sunnah pasti dia akan mendapat pahala yang sangat besar.

– Untuk mengetahui lebih lanjut lagi tentang sunnah Al-Habib صلى الله عليه وسلم, anda boleh menonton rancangan ‘Fattabiouni’ pada setiap hari sepanjang Ramadhan ini menerusi saluran TV al-Hijrah.